(©Reuters)
(©Reuters)

Ajzenbihler leteo do pobede u Visli

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.11.20. | 18:49

Nemac slavio u Poljskoj

Nemački ski skakač Markus Ajzenbihler prvi je pobednik u novoj sezoni u individualnoj disciplini. Početna stanica karavana bila je skakaonica „Adam Mališ“ u poljskoj Visli, a Nemac je slavio zahvaljujući odličnom skoku u drugoj seriji.

Ajzenbihler je skokovima od 137.5 i 134 metra slavio ispred sunarodnika Karla Gajgera, koji je imao minimalan zaostatak nakon prve serije za Ajzenbihlerom, ali je na kraju takmičarskog dana zaostajao devet poena. Na pobedničkom postolju na skakaonici „Adam Mališ“ treću poziciju zauzeo je Austrijanac Danijel Hubner.

Izabrane vesti

Slovenac Anže Lanišek vodio je nakon prve serije skokova, ali je podbacio u drugoj i takmičenje u Poljskoj završio je na šestom mestu. Unutar najboljih deset našli su se još i Egner Granerud, Pjotr Žila, Jukija Sato, Filip Ašenvald, Mekenzi Bojd-Klauz i Mihael Hajbek.

U Visli je neprijatno iznenadio Poljak Kamil Stoh, višestruki olimpiski i svetski šampion koji je u dva navrata bio pobednik Svetskog kupa. Stoh je na premijeri podelio 27. mesto sa Rjoju Kobajašijem, a podbacili su i Peter Prevc, Štefan Kraft, Danijel Andre Tande, Andreas Velinger, Daiki Ito, Gregor Šlirenzauer i Robert Johanson, dok je Simon Aman takmičenje završio još u kvalifikacijama.

Danijer Huber i Martin Haman najduže su leteli prizemljivši se na 138.5 metara, ali nisu imali dva ujednačena skoka.

Naredna stanica Svetskog kupa u ski skokovima je finska Ruka. Kvalifikacije su zakazane za 27. novembar, a zvanična takmičenja za 28. i 29. novembar.


tagovi

Kamil StohDanijel HubnerKarl GajgerGregor ŠlirenzauerMarkus AjzenbihlerSimon AmanSvetski kup u ski skokovima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara